exclusieve
acacia tafelbladen

Acacia tafelbladen

Acacia is een exotische houtsoort en behoort tot de Robinia Pseudoacacia L. Wij hebben diverse acacia tafelbladen in onze showroom staan. Deze bomensoort is vooral afkomstig uit Noord-Amerika en is later ook overgeplant in Europa, Azië, Noord-Afrika en Nieuw-Zeeland. 

Afmetingen acaciastammen

De acaciastammen worden gemiddeld tussen de 0,6 en de 1 meter dik. Af en toe zijn er ook exemplaren die de 2 meter dikte halen. Acaciahout wordt vooral gebruikt in toepassingen waar het met vocht in aanraking komt, aangezien dit een tropisch hardhoutsoort is.

De kenmerken van acaciahout

Acacia boomstambladen zijn goudbruin van kleur. Naarmate ze ouder worden en meer blootgesteld worden aan daglicht, verkleuren ze naar donkerbruin. Door de bladen te behandelen met een olie, verzadigt het hout. Hierdoor neemt het minder vuil op, het voorkomt vlekken in het hout en daarnaast worden ook de donkere contouren in het hout nog verder opgehaald. Acaciahout heeft een enorme hardheid waardoor de bladen uitermate goed geschikt zijn als tafelblad. 

Acacia tafelbladen in onze showroom

We hebben een prachtige vergaderboomstamtafel van acaciahout in onze showroom staan. Een echte eyecatcher. Deze tafel van 415 centimeter lang heeft een breedte die verloopt van 105 centimeter naar wel 188 centimeter. Het blad heeft een enorm gewicht en is wel 16 centimeter dik. Het tafelblad ligt op een industrieel gecoat metalen onderstel, hierin kan naar keuze worden gevarieerd. Bekijk onze acaciahout en andere tafelbladen in onze showroom. 

De kwaliteit van onze acacia tafelbladen  zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten