exclusieve
salontafels
voor meer sfeer

Boomstam salontafels

Zoekt u meer sfeer en warmte in uw woonkamer of zithoek? Bekijk dan onze boomstam salontafels en kies voor een tafel die niemand anders heeft. Welk formaat en welke houtsoort past in uw interieur?

Aanbod boomstam salontafels

Of u nou een salontafel zoekt voor een knusse zithoek of een ruime woonkamer, wij hebben uiteenlopende formaten voor u in onze collectie. Onze boomstam salontafels variëren tussen de 0,8 en de 4 meter lengte. De breedtes variëren van 0,6 tot 1,5 meter. Qua houtsoort hebben we salontafels in teakhout en pequiahout. 

De houtsoorten van de salontafels

Teakhout heeft een warmbruine kleur als het vrij jong is. Hoe ouder het teakhout is, des te donkerder het wordt. Teakhot is een hardhout, goed bestand tegen weersinvloeden. Door het met olie te behandelen krijgt het blad een donkerdere en vaak ook een warmere kleur. Tegelijkertijd is de olie een bescherming tegen vlekken van eten of drinken.
Pequia is voornamelijk warmbruin tot donkerbruin van kleur. Het spinthout aan de buitenkant van de stam (net onder het schors) heeft een iets andere tint dan de kern van de stam. Pequia is een hardhout dat niet snel beschadigt en ook nauwelijks werkt, mits goed gedroogd. Boomstamtafels van pequiahout zijn zeer zeldzaam in Europa. 
 

Salontafels in onze showroom

In onze showroom treft u een paar prachtige boomstam salontafels van pequiahout aan. Deze tafels komen uit het Amazonegebied en zijn voorzien van FSC certificaten. Dit geldt ook voor de teakhout salontafels die wij in de showroom hebben staan. Elk teakblad is uniek, met het kenmerkende grillige verloop aan de zijkant. Ervaar het zelf in onze showroom en bekijk dan ook alle opties voor het onderstel.

De kwaliteit van onze salontafels 
zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten