exclusieve
iroko tafelbladen

Iroko tafelbladen

Iroko is een exotische houtsoort, afkomstig van de Milicia Excelsa uit Midden- en West-Afrika. Deze bomen worden gemiddeld ongeveer een meter dik, maar er zijn af en toe unieke exemplaren die een dikte van wel 2,5 meter bereiken. Dit resulteert in prachtige iroko tafelbladen

Moderne iroko bladen

Iroko bladen zijn uitermate goed geschikt om als diningtafel en eventueel ook als vergadertafel te gebruiken. De bladen hebben in tegenstelling tot veel andere exotische houtsoorten een vrij rustig verloop waardoor ze vooral als een strak en moderne tafel gebruikt worden. Iroko boomstamtafels zijn populair voor gebruik in de tuin, onder de veranda of in een serre.

De kenmerken van irokohout

Iroko is een zeer sterke en duurzame houtsoort. Het werkt minimaal en behoeft ook weinig onderhoud. Om deze redenen wordt het veel gebruikt voor gevelbekleding, maar ook in de meubelindustrie wordt het samen met teakhout veel gebruikt. Iroko heeft een goudbruine tot donkerbruine kleur. Aan de buitenkant van de stammen zit spinthout. Dit is meestal tussen de 5 en de 10 cm breed en heeft een hele lichte (zand)kleur. Na het oliën van iroko krijgt het hout een donkerbruine kleur. Naarmate het meer in de olie wordt gezet, gaat de kleur zelfs richting zwart.

Iroko tafelbladen in onze showroom

In onze showroom staan diverse iroko bladen en andere tafelbladen. Kenmerkend is het prachtige verloop van de zijkant van de tafels met de ruwe schorsplekken nog zichtbaar. De lengtes van de irokobladen variëren van 2,5 meter tot wel 5 meter lang. De bladen zijn 5 tot 10 centimeter dik. De bladen liggen allemaal op verschillende stalen onderstellen. Heeft u een bepaald model in gedachten dan kan dit door ons op maat en naar wens gemaakt worden. Ook ziet u welke oliebehandelingen er mogelijk zijn. Deze iroko boomstamtafels zijn een echte eyecatcher voor in uw huis of tuin.

De kwaliteit van onze iroko tafelbladen 
zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten