exclusieve
mango tafelbladen

Mango tafelbladen

Mangohout is een exotische houtsoort, afkomstig is van de Mangifera Indica. Deze bomen stammen uit de bossen van Australië, India en Zuidoost-Azië. Tegenwoordig zijn de mangobomen ook terug te vinden in Brazilië, het Caraibisch gebied en ook in landen als Israël en Spanje. In onze showroom staan diverse mango tafelbladen die u kan bewonderen. 

Van mangoboom naar mango tafelbladen

Mangobomen kunnen wel 3 tot 4 meter dik worden. Omdat het een snelgroeiende houtsoort is, kan een pasgeplante boom al snel uitgroeien tot een grote boom. Als mangobomen oud geworden zijn, dragen ze geen vruchten meer. Op dat moment wordt er voor gekozen om weer nieuwe bomen te planten die de plek van de oude bomen innemen zodat het proces weer opnieuw begint. Mangohout wordt veelal gebruikt om tafels, kasten en andere meubels en tafelbladen van te maken.

De kenmerken van mangohout

Mangohout heeft een grote diversiteit aan kleuren, verlopend van geelbruin naar bijna zwart. De structuur van mangohout is erg geleefd. Omdat de bladen een royaal kleurenpalet en een bepaalde ruwheid vertonen, is het voordeel dat je niet snel ziet als er een keer geknoeid is met eten of drinken. Ook vallen mogelijke krassen of toekomstige beschadigingen minder snel op. Door de tafels te behandelen met olie worden de donkere lijnen in het hout versterkt en krijgt het geheel een warme uitstraling. Mango boomstamtafels zijn voornamelijk geschikt voor binnenshuis. Dit heeft te maken met de groeven, nerven en ook holle plekken in het hout. Bij buitengebruik kan hier vocht in blijven, waarmee het niet vorstbestendig is.

Mango tafelbladen in onze showroom

We hebben een fraaie mango eettafel van ongeveer 3 meter in onze showroom staan. Hier zou hier ook een bartafel of royale salontafel van gemaakt kunnen worden door een aanpassing te doen aan het metalen onderstel. Deze eettafel heeft een geleefd uiterlijk met een prachtig en warm kleurenverloop.

De exclusiviteit van onze mango tafelbladen zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten