exclusieve
pequia tafelbladen

Pequia tafelbladen

Pequia is een exotische houtsoort, afkomstig van Caryocar Villosum. Deze bomen staan voornamelijk in het Amazonegebied, Costa Rica, Noord-Colombia en Brazilië. Ontdek diverse pequia tafelbladen in onze showroom. 

Pequiahout toepassingen

Deze bomen worden gemiddeld 1,5 tot 2 meter dik, echt zeldzaam zijn de gigantische exemplaren van 3 tot zelfs wel 5 meter dik. Deze bomen kunnen tussen de 35 en 45 meter hoog worden. Pequiahout wordt vooral gebruikt voor toepassingen die veel in aanraking komen met vocht, zoals sluisdeuren, scheepsdekken, bruggen en daarnaast ook voor interieur en exterieur.

De kenmerken van pequia

Pequia is voornamelijk warmbruin tot donkerbruin van kleur. Het spinthout dat aan de buitenkant van de stam zit (net onder het schors) heeft een iets andere tint dan de kern van de stam. Door de hardheid van het hout beschadigt het niet snel. En als het goed gedroogd is, werkt het ook minimaal. In tegenstelling tot veel andere exotische houtsoorten hebben pequia boomstamtafels een donkere bast en spinthout. 

Pequia tafelbladen in onze showroom

In onze showroom treft u een paar prachtige boomstam salontafels van pequiahout aan. Pequia boomstamtafels zijn zeer zeldzaam in Europa. Een echte aanrader om deze prachtige collectie boomstamtafels en tafelbladen te komen bekijken in onze showroom. Beide salontafels komen uit het Amazonegebied en zijn voorzien van FSC certificaten.

De exclusiviteit van onze pequia tafelbladen zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten