exclusieve
suar tafelbladen

Suar tafelbladen

Suar is een exotische houtsoort, afkomstig van de Samanea Saman uit voornamelijk Brazilië, Midden-Amerika, Thailand en Indonesië. Deze bomen worden gemiddeld tussen de 80 en 130 centimeter dik, maar er zijn af en toe unieke exemplaren die een dikte van wel 2 meter bereiken. De suarboom heeft een enorme breed vertakte kruin waardoor het een schaduwrijke boom is. Ontdek meer over onze suar tafelbladen

Gebruik van suar tafelbladen

Suarbladen zijn uitermate goed geschikt om als diningtafel, vergadertafel of salontafel te gebruiken. De bladen hebben soms een grillig verloop waardoor het een levendige tafel wordt. De ronde dwarsdoorsnedes worden ook veel gebruikt als bartafel of koffietafel.

De kenmerken van suarhout

Suar is een snelgroeiende houtsoort. En ook erg belangrijk: deze houtsoort is niet bedreigd. Aangezien suar erg makkelijk te bewerken is wordt het veel gebruikt voor de meubelindustrie. Suar heeft een kern met een licht tot warmbruine kleur. Het spinthout is variërend van wit tot zachtgeel. Als suarhout in aanraking komt met UV-straling, gaat het vergrijzen. Door het in te oliën wordt dit vertraagd en als er gebruikt wordt gemaakt van een UV-blocker dan kan dit zelfs nagenoeg voorkomen worden.

Suar tafelbladen in onze showroom

In onze showroom treft u diverse meubels van suarhout aan, met name bartafels en eettafels. Onderling zit er veel variatie in suar tafels. Vrij strakke modellen, maar ook de grillige modellen aan met nog echt rauwe plekken in het blad. Door middel van de verschillende oliebehandelingen kunt u zien wat voor effect dit geeft aan de warme uitstraling van de tafels. Naast suar hebben we ook diverse andere tafelbladen in de showroom staan. 

De kwaliteit van onze suar tafelbladen
zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten