Tafelbladen

De uitstraling van een boomstamtafel wordt grotendeels bepaald door het tafelblad. En daarin is heel veel mogelijk. We hebben zes houtsoorten die verschillen qua structuur, hardheid, kleur en dikte. Welke soort vindt u mooi?

Diverse soorten boomstam tafelbladen

Teakhout, suarhout, mangohout, pequiahout, acaciahout en irokohout. Uiteenlopende houtsoorten met eigen kenmerken:

  • Teakhout tafelbladen: warmbruin van kleur, wordt steeds donkerder. Goed bestand tegen weersinvloeden. 
  • Suarhout tafelbladen: heeft een kern met een licht tot warmbruine kleur. Het spinthout is variërend van wit tot zachtgeel.
  • Mangohout tafelbladen: grote diversiteit aan kleuren, verlopend van geelbruin naar bijna zwart. Erg geleefde structuur. Beschadigingen vallen minder snel op. 
  • Pequia tafelbladen: voornamelijk warmbruin tot donkerbruin. Door de hardheid van het hout beschadigt het niet snel. 
  • Acaciahout tafelbladen: goudbruin van kleur. Vekleurt met ouder worden naar donkerbruin. Door de bladen te behandelen met een olie, verzadigt het hout. 
  • Irokohout tafelbladen: heeft een goudbruine tot donkerbruine kleur.  Zeer sterke en duurzame houtsoort. Werkt minimaal en behoeft ook weinig onderhoud. 

Tafelbladen in onze showroom

In onze showroom treft u diverse boomstamtafels en een aantal losse tafelbladen. Alle zes houtsoorten komen terug in de tafelbladen die wij in de showroom hebben. Zo kunt u zelf goed de houtsoorten vergelijken en een afweging maken welk tafelblad in uw interieur past.

Ervaar het zelf en bezoek onze showroom!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten