exclusieve
teak tafelbladen

Teak tafelbladen

Teak is een exotische houtsoort, afkomstig van de teakboom. Deze bomen kunnen een dikte van 2 tot 2,5 meter bereiken. De bomen staan voornamelijk in Borneo, India, Indonesië, Myanmar en Thailand. De teak tafelbladen zijn afkomstig uit oude schuren, galeries en kleine bedrijven die in exotisch hout handelen.

Diverse teakhout tafelbladen

Alle bladen hebben een FSC certificering of een certificering van Indonesia Legal Wood. Elk blad is uniek en kan (afhankelijk van de afmetingen) voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De teak bladen in onze showroom zijn voornamelijk geschikt om als eettafel, vergadertafel, bartafel of salontafel gebruikt te worden. Ook hebben we prachtige sculpturen van teakhout, als eyecatcher voor in uw huis of kantoor.

De kenmerken van teakhout

Teakhout heeft een warm bruine kleur als het vrij jong is. Hoe ouder het teakhout is, hoe donkerder het wordt. Verder heeft teakhout unieke eigenschappen (hardhout, goed bestand tegen allerlei weersinvloeden, prachtig verloop van jaarringen, veel olie in het hout waardoor het na goed drogen minimaal gaat scheuren). Dankzij deze eigenschappen wordt het veel gebruikt in de meubelindustrie. Door het teakhout met olie te behandelen krijgt het blad een donkerdere en vaak ook een warmere kleur. Naast de verandering van kleur is de tafel dan ook gelijk beschermd tegen vlekken van eten of drinken.

Teak tafelbladen in onze showroom

In onze showroom staan schitterende teakbladen met unieke afmetingen, een prachtig en grillig verloop van de zijkant van de tafels. De lengtes van de teakbladen variëren van 3 meter tot wel 8 meter lang! En de bladen zijn van 6 centimeter tot 17 centimeter dik. Verder kunt u zien welke diverse oliebehandelingen er mogelijk zijn. De bladen liggen allemaal op verschillende stalen onderstellen, hierin is ook veel mogelijk. Heeft u een bepaald model tafelblad in gedachten, dan kan dit door ons op maat en naar wens gemaakt worden. 

De exclusiviteit van onze teak tafelbladen zelf ervaren?

Bezoek onze showroom in Loosdrecht!

openingstijden

Maandag       9:30 - 18:00 uur
Dinsdag         9.30 - 18.00 uur
Woensdag     9.30 - 18.00 uur
Donderdag    9.30 - 21.00 uur
Vrijdag           9.30 - 21.00 uur
Zaterdag        9.30 - 18.00 uur
Zondag          Gesloten